Keratynaza
Enzym do hydrolizy (rozszczepiania) kolagenu.
Kolagenaza – enzym rozkłada kolagen z uwolnieniem wolnego aminokwasu oksyproliny. Ważną właściwością kolagenazy jest jej zdolność do biodegradacji głównego białka macierzy, międzykomórkowej – kolagenu. Enzym może rozkładać prawie wszystkie rodzaje kolagenu i jest w stanie zniszczyć nie tylko łańcuch peptydowy białka, ale także liczne wiązania wewnątrz potrójnych helis cząsteczek.
Kolagenaza jest stosowana w różnych dziedzinach, w których konieczne jest rozbicie włókien kolagenu: biomedycyna, dermatologia i kosmetologia. Enzym jest stosowany w lekach do usuwania martwiczej tkanki z ran i promuje miękkie bliznowacenie tkanki.
Formulacja: rozpuszczalny proszek.
Pakowanie:
Opakowanie plastikowe: 100 g.
Opakowanie szklane: 10 g.
Okres przechowywania: 12 miesięcy w temperaturze przechowywania od -25 ° C do + 20 ° C w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.