Syrop inwertowany
(glukozowo - fruktozowy)
Odwrócony Syrop – Odwrócony enzymem syrop cukrowy.
Zawartość glukozy i fruktozy 50/50%.
Syrop odwrócony ( syrop inwertowany, syrop glukozowo-fruktozowy, cukier inwertowany) – gotowy do użycia syrop glukozowo-fruktozowy otrzymany przez odwrócenie enzymem Invertase , syrop cukrowy z całkowitym rozkładem sacharozy i zawierający w nim równe stężenie glukozy i fruktozy.
Do produkcji odwróconego syropu stosuje się tylko naturalne składniki: buraki cukrowe (cukier biały) i enzym inwertazę , które otrzymuje się przez głęboką fermentację szczepu bakteryjnego.
Główne zalety syropu:
Całkowity rozkład cukru na glukozę i fruktozę.
Równa zawartość glukozy i fruktozy w syropie inwertowanym.
Nie zawiera szkodliwych elementów rozpadu sacharozy i zanieczyszczeń.
Ze względu na enzymatyczną metodę otrzymywania (w przeciwieństwie do kwaśnego) odwrócony syrop jest identyczny w konsystencji z zawartością glukozy i fruktozy z naturalnym dojrzałym miodem. Odwrócony syrop ENZIM jest całkowicie bezpieczny, łatwo wchłaniany przez organizm i jest aktywnie wykorzystywany w przemyśle spożywczym.
Zastosowanie odwróconego syropu:
Produkcja napojów alkoholowych, bezalkoholowych i bezalkoholowych.
Produkcja produktów dietetycznych (muesli, muesli, batonów).
Marynaty i sosy do mięs w gotowaniu.
Zawartość RV: nie mniej niż 70%
Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego: 1, 5, 20 l
Okres przechowywania: 12 miesięcy w temperaturze przechowywania od + 2 ° C do + 25 ° C w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.