Gluko - amyloza
Enzym do scukrzania skrobi i surowców zawierających skrobię Gluko – amylaza, enzym rozkłada molekuły dekstryn i skrobi, tworząc glukozę.
Skutecznie stosowany do scukrzania skrobi i surowców zawierających skrobię.
Główne zalety enzymu:
- Przyspiesza scukrzanie surowców zawierających skrobię.
- Poprawia cechy jakościowe gotowych produktów.
- Zwiększa wydajność gotowego produktu.
Funkcje aplikacji:
- Dawka zależy od przetwarzanych surowców i procesu.
- Optymalna temperatura enzymu: 55 – 65 ° C.
- Optymalne działanie przy pH 4,0 – 6,0.
Preparat: płyn.
Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego: 1, 5, 20 l.
Aktywność enzymatyczna
6000 jednostek / ml i 11000 jednostek / ml
Okres przechowywania: 6 miesięcy w temperaturze przechowywania od + 2 ° C do + 15 ° C w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.