Alfa Amyloza

Enzym do rozkładu skrobi i upłynniania surowców zawierających skrobię.
Alfa-amylaza – enzym do rozkładu skrobi i upłynniania surowców zawierających skrobię.
Alfa-amylaza jest enzymem, który katalizuje hydrolizę wiązań alfa-1,4-glikozydowych skrobi, co prowadzi do szybkiego spadku lepkości roztworów z żelowanej skrobi. Końcowymi produktami działania alfa-amylazy na skrobię są rozpuszczalne dekstryny o niskiej masie cząsteczkowej z niską zawartością mono- i disacharydów (glukozy i maltozy).  

Enzym alfa-amylaza jest enzymem o szerokim zastosowaniu i jest skutecznie stosowany w procesie technologicznym różnych gałęzi przemysłu, w których skrobia jest rozkładana na surowce zawierające skrobię: browarnictwo, produkcję alkoholu, syntetycznych detergentów (SMS), produktów piekarniczych, przemysłu celulozowo-papierniczego i tekstylnego.
Produkowany asortyment alfa-amylaz: termostabilny, wysoka temperatura, średnia temperatura, grzyb, w celu zaspokojenia potrzeb różnych procesów produkcyjnych.

Alfa - amylaza w niskiej temperaturze

Enzym do rozkładu skrobi (hydrolizy), upłynniania brzeczki w produkcji alkoholu, piwa, whisky;
Alfa-amylaza, Bakteryjny termostabilny alfa-amylaza;
Preparat: płyn Aktywność enzymu – 800 jednostek / ml;
Optymalna temperatura : 30 – 80 ° С;
Optymalne działanie pH 6,0 – 6,5.

Alfa Amylaza bakteryjna średnia temperatura

Aktywność enzymu – 2000 jednostek / ml;
Optymalna temperatura : 60 – 70° С;
Optymalne działanie pH 6,0 – 6,5
Opakowanie: pojemnik z tworzywa sztucznego: 1, 5, 20 l;
Okres przechowywania: 6 miesięcy w temperaturze przechowywania od + 2 ° C do + 15 ° C w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych

Alfa-amylaza wysokotemperaturowa

Enzym do rozkładu skrobi (hydrolizy), upłynniania brzeczki w produkcji alkoholu, piwa i whisky.

Grzybowa alfa-amylaza

Formulacja: rozpuszczalny proszek;
Aktywność enzymu – 5000 jednostek / g;
Aktywność enzymu – 10000 jednostek / g;
Optymalna temperatura preparatu: 90 – 95 ° С;
Optymalne działanie pH 6,0 – 6,5;
Pakowanie: Pakiet Zip-Lock: 1 kg.

Okres przechowywania: 12 miesięcy w temperaturze przechowywania od + 2 ° C do + 15 ° C w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.