Celuloza

Enzym celulolityczny.

Celulaza – enzym rozkłada celulozę na monosacharydy (beta glukoza, krótkie polisacharydy i oligosacharydy).
Celulaza ENZIM – enzym, który katalizuje hydrolizę wiązań beta (1,4) -glikozydowych w celulozie z wytworzeniem glukozy lub disacharydu celobiozy. Celulaza rozkłada cząsteczkę celulozy na monosacharydy (cukry proste), takie jak beta-glukoza lub krótsze polisacharydy i oligosacharydy.  

Celulaza jest enzymem o szerokim zastosowaniu i jest skutecznie wykorzystywana w procesie technologicznym różnych gałęzi przemysłu: produkcji alkoholu i piwa, produktów piekarniczych, detergentów syntetycznych, przemysłu celulozowo-papierniczego i tekstylnego, produkcji biogazu i innych gałęziach przemysłu.
Enzym celulazy hydrolizuje związki celulozy, które tworzą materiały roślinne; promuje przyspieszenie scukrzania i fermentacji surowców; lepkość ugniatania spada.

Funkcje aplikacji:

  • Dawka zależy od przetwarzanych surowców i procesu.
  • Optymalna temperatura : 50 – 60° C.
  • Optymalne działanie pH wynosi 5,6 – 6,5.

Formulacja i aktywność enzymów

  • Ciecz – 4000 u / ml
  • Suchy – 10000 u / g  

Pakowanie:
Opakowanie z tworzywa sztucznego: 1, 5, 20 l
Torba: 5, 10, 20 kg  

Warunki przechowywania:
Sucha postać jest przechowywana przez 12 miesięcy w temperaturze od -25 ° C do + 20 ° C w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.
Postać płynna jest przechowywana przez 6 miesięcy, w temperaturze od + 2 ° C do + 15 ° C, w suchym miejscu chronionym przed bezpośrednim działaniem promieni słonecznych.